sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Tavoitteita ja suunnitelmia

Alkuvuonna ylitettiin rytäkällä ne tavoitteet, joihin asti oli etäisesti aiemmin katseltu - saavutettiin siis ykköstulos sekä alokkaasta että avoimesta. Avoimen luokan kokeen jälkeen tuntui siltä, että nyt ei aikoihin kokeisiin eikä mitään suurempia suunnitelmiakaan hetkeen. Se hetki taisi jo hurahtaa, kun nyt jo taas suunnitteluttaa. Ei sitä osaa reeneissäkään tehdä mitään järkevää, jos ei ole etukäteen ajatellut.

Harjoiteltavia asioita on ainakin kolmea eri kategoriaa:

  1. perusjutut
  2. avoimen liikkeet
  3. voittajan liikkeet
Voittajan liikkeiden harjoitussuunnitelma on selkeä - suurta osaa uusista liikkeistä ei vielä osata edes auttavasti, joten ne täytyy rakentaa paloista ja harjoitella kuntoon. Voittajaluokan kokeeseen tähdätään noin aikataululla kevät 2014.

Avoimen liikkeiden opettelun idea on, että kokeeseen vielä mennään, tässä kesän kantturoilla, todennäköisesti muutama kerta eli koulutustunnuksen verran. Sitä varten pitää viilata niitä liikkeitä jotka ovat meidän tulevien ykköstulosten suurimpana tulppana.

Perusjutuissa on paljon työn alla. Suurimpana varmaan edelleen se vaikein harjoiteltava, eli rauhallisen mielialan luominen vieraiden koirien seuraan ja erityistapauksena tietysti sinne paikkamakuuseen. Makuussahan ei ole ongelmaa matkan, ajan eikä etäisyyden kanssa - ongelmat on nimenomaan siinä koirahäiriö-tunnetilassa. Tykkäisin myös, että voisin koiran kanssa liikkua kisapaikalla ilman, että pitää pannasta ja korvasta raahata sitä vieraiden koirien ohi ja hävetä kun kiskoo ja kiljuu.

Perusjuttusettiin kuuluu myös paljon pilkunviilausta - liikkeiden nopeutta ja tarkkuutta, kuonon asentoja käännöksissä, virittämistä ja liikkeiden välejä. Erilaisten vaihteiden kaivelua niin koiralta kuin ohjaajaltakin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti