keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Miniluokkatreeni

Illalla tokoryhmässä aiheena oli kokeenomainen harjoitus. Päätin etukäteen, etten tee luokkatreeniä vaan hinkkaan luoksetuloja, koska niihin tarvitaan nyt toistoja. Paikan päällä selvisi, että meillä oli ihanainen Anne ohjaamassa, ja kun muut saivat niin hyviä kommentteja suorituksistaan päätin sittenkin hyödyntää tilanteen. Toistelen niitä luoksetuloja sitten itsekseen kotona.

Tehtiin siis neljä liikettä:

  • seuraaminen - vähän jätätti jossain kohtaa, minun käsi oli vaikea, koska koiran pää oli siinä missä käsi normaalisti heiluu - pitää miettiä mahtuisiko käsi koiran ja minun väliin. Käännökset hitaita ja toinen täyskäännös vajaa mutta istui nätisti perusasennot ja kipitti kiltisti vierellä. Annen mielestä hyvää seuraamista Karuksi.
  • liikkeestä seiso - ei tainnut olla huomautettavaa.
  • luoksetulo - tein rohkeasti koko matkalla ja koira tuli hienosti eteen! Pakko oli palkata eteen istumisesta.
  • hyppy - normihyvä, pysähtyi hienosti mutta lopussa otti vähän askelta kun siirryin viereen.
Pointti harjoituksessa oli kuitenkin se kokeenomaisuus, valmistelu, kehäpalkat ja liikkeiden välit. Tässä onnistuin mielestäni hyvin tänään. Ennen kehään menoa Karu oli aika vaisu, väsyneen oloinen, joten nostatin hetsaamalla ja patouttamalla patukkaan. Hetki myös ihan odoteltiin rauhassa, silittelin, ja sitten kun oli meidän vuoro taas pieni nostatus - irrotus - "tottista"-kuiskaus ja vireessä kehään.

Ensimmäinen palkka ja siirtymäväli oli hyvä, palkkautui ja otti itse perusasennon liikkeen aloituspaikassa. Luoksetuloon mennessä kentässä oli joku haju (ilmeisesti sirkuksen sahanpururengas), jota koira selvästi väisti. Jouduin pyytämään useamman kerran sivulle, mutta päästiin kuitenkin jatkamaan. Tässä välissä koira myös kaiveli itsenäisesti farkkurättiä liivin taskusta. Kokonaisuutena välit ihan jees, olin itse hyvin luottavainen vaikka koira ei ihan kontaktissa koko aikaa ollutkaan.

Alkuun tehtiin yhteinen koepaikkamakuu, jossa kehääntulo ja luoksepäästävyys olivat tosi hyvät. Paikkamakuussa Karu reunimmaisena Tepon  vieressä ja itse pysyin aika lähellä. Meni kohtalaisen hyvin, alussa taisi piipata ja oli vähän vaikeamman näköinen kuin yksinään, mutta kuitenkin rauhallinen. Tein myöhemmin myös toisen itsenäisen paikkamakuun. Molemmissa lanseerasin ennen käskyä "rauhassa" merkkisanaa ja silittelin koiraa - yritän opettaa näihin rauhallisen mielentilan.

Kivat treenit, kiva että osasin nyt vähän paremmin kuin aamulla. Karu on söötti lullukka.

1 kommentti:

  1. Olipas suloinen ihanainen ;) Karu oli tosi hyvä, saat olla ylpeä itsestäsi!

    T: Anne

    VastaaPoista