lauantai 29. syyskuuta 2012

Erinomaisen puutteellinen

Pitkään odotettu käyttäytymiskoe oli tänään Kuopiossa. Emme päässeet Karun kanssa tottelevaisuusosiota hyväksytysti läpi. Syynä oli kauhean huonot seuraamiset. Kaikki muu olikin erinomaista.

Osasuoritukset ja arvioinnit olivat:
  1. Kytkettynä seuraaminen: puutteellinen
  2. Vapaana seuraaminen: puutteellinen
  3. Istumisliike: erinomainen
  4. Maahanmeno ja luoksetulo: erinomainen
  5. Paikallaolo häiriön alaisena: erinomainen
Lyhyt analyysi

Karulla oli kuuppa nurin seuraamisessa enkä minä onnistunut sitä korjaamaan. Jotain tapahtui siinä välissä kun siirryttiin jääviin liikkeisiin, koska niissä ei ollut enää mitään varsinaista ongelmaa. 

Pidempi analyysi

Seuraaminen, se osuus seuraamisliikkeitä jossa koiran tehtävänä on kulkea ohjaajan vasemmalla puolella oikealla kohdalla ja pitää tiivistä kontaktia ohjaajaan, oli tänään aivan kauhea. Karu kulki väljästi, ei pitänyt kontaktia ja seisoi usein edessäni siinä vaiheessa kun piti tehdä käännöksiä. Yritin korjata tilannetta kaksoiskäskyin sekä yrittämällä nostaa kontaktia hiljaisella puheella kun menimme kauempana poispäin tuomarista. Tämä ei toiminut.

Seuraamisliikkeissä hyvää oli henkilöryhmät, toisin ilmeisesti tein ne puutteellisesti sääntöihin nähden (Katja huomautti jälkikäteen että olisi pitänyt kiertää enemmän henkilöitä). Ensimmäisessä henkilöryhmässä koira pysähtyi hitaasti ja lisäksi käännökset henkilöryhmän ulkopuolella olivat vaikeita. Mutta ne muutamat harjoitukset jotka olemme tehneet henkilöryhmää varten ovat selvästi toimineet hyvin. Hyvää oli myös minun rauhallisuus: minun pää ei levinnyt vaikka koiralle niin oli käynytkin. Sen jälkeen odoteltiin lupaa suorittaa loppuja liikettä. Minun mielessäni ei tässä vaiheessa ollut mitään ajatusta siitä mitä aiemmin oli tapahtunut ja mitä merkitystä sillä oli: me molemmat odotimme seuraavan liikkeen suorituslupaa kun tuomari merkitsi aiemmat virheet kirjaansa. 

Jäävät liikkeet menivät täysin niinkuin pitikin. Luoksetulossa harkitsin eteenpäin nojaamista jotta koira ei juoksisi päin, mutta päätin olla tekemättä ja koira veti sen aivan loistavasti. Paikallaan makuussa ei myöskään ollut ongelmia. 

Mitä viivan alle jäi?

Me epäonnistuttiin tänään. Ei läpäisty BH-koetta koska tehtiin jotain ihan tosin huonosti. Mutta olen ihan tavattoman ylpeä koirasta niissä suorituksissa mitkä se teki hyvin erinomaisesti! Musta-valkoisuudessa on jotain tavattoman hyvää: siinä on paras mahdollinen kontrasti. 

Me ei olla vielä valmiita kilpailemaan. Pitää opetalla seuraamaan kunnolla että saa hyvät pisteet tottiksesta. Nyt minä menen peiton alle suremaan epäonnistumista. 

Kun me saadaan seuraaminen kuntoon niin me saadaan erinomainen kaikista suorituksista. Se riittää minulle ja Karulle.

1 kommentti:

  1. Hyvä analyysi. Olisin teille niin kovasti sitä BH-tunnarii toivonut (ja tehdyn työmäärän ja treenien perusteella olisitte ansainneetkin!). Mutta mielummin ilman BH:ta ja loistava paikkamakuu, kuin toísinpäin ;) Erinomaisuus on hyvä tavoite - ja olen aivan satavarma, että sellaiset te vielä täräytätekin. Kyllä se TEIDÄN PÄIVÄ vielä tulee. t. Pirjo

    VastaaPoista