maanantai 17. syyskuuta 2012

Kotiläksyjä: noudon loppuasento

Eilisistä treeneistä kirjasin harjoiteltavaksi kapulan kanssa eteen istumisen eli noudon loppuasennon. Sitä harjoiteltiin nyt kahdella eri tavalla:

  1. Koira sivulle, kapulan heitto lähelle, noutokäsky ja lopun auttaminen joko vahvistamalla Tule! -käskyllä tai ohjaamalla käsin
  2. Koira sivulle, kapula suuhun, Tuo! -käskyllä siirtyy sivulta eteen
Jälkimmäinen toimi paremmin, ensimmäinenkin alkoi jo sujua. Ekoilla kerroilla jäi eteeni kapula suussa seisomaan. Minun on vähän vaikea päättää mikä on riittävän hyvä suoritus - jos nyt harjoitellaan kapulan kanssa uusiksi tätä, saako silloin palkan vaikka istuu vinoon?

Tehtiin myös eteen tuloja ilman kapulaa. Ja ohimennen vähän kaukojakin, takapalkalla, menivät kivasti! Avokaukot on helppoja, seiso-maahan väli on edelleen vaikein, tahtoo liikkua sivulle tai vähintään nostaa etutassuja.

Ainiin ja yksi rauhoittumis-lepo-harjoituskin tehtiin kotona. Oli aika omituista että lähti rauhallisesti kotilattiallakin tärräämään kun laitoin "käskyn alle" lepoon. Istuin taas vieressä varmaan vartin, sitten oli jo sen verran tasaisempi että vapautin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti