sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Noudon loppuja ja jääviä

Suunnitelman mukaisesti tänään tököryhmän treenissä noudon loppuosaa ja jääviä. Ensin noutojutut. Todettiin, että namilla auttaminen oikeaan paikkaan toimii ehkä parhaiten. Ohjaaja voisi yrittää pysyä ihan suorassa seisomassa. Kokeillaan vielä viikko namilla avustaen ja mietitään sitten, miten tuota hinkataan vai hinkataanko ollenkaan - vauhdin kanssahan se varmaan tulee (tokonäkökulmasta) ihan riittävän liki, ja nyt oli kuitenkin mennyt viikossa jo niin paljon eteenpäin että osasi tulla eteen istumaan.

Toisella kiekalla jääviä. Otin seisomisia siten, että jätin liikkeen alussa pallon takapalkaksi - nämä meni ihan jees. Tosin yleisö oli niin haltioissaan Kartsan hienosta seuraamisesta, ettei kukaan muistanut katsoa miten pysähtyi. Pari myös suorapallopalkalla, ei ongelmia. Koska nämä oli nyt ihan ok, otin maahanmenon ja siinä tulikin ehkä ekaa kertaa ikinä tilanne jossa Karu ei mennyt maahan! Jäi seisomaan! Olin vähän ymmyrkäisenä. Ei mennyt uusinnallakaan, eikä meinannut mennä avustettunakaan.

Hinkattiin muutamia kertoja niin että saatiin onnistumaan. En tiedä mistä johtui - voi olla, että kun puhuttiin minun kädestä (miten joudun nostamaan sitä, kun koira jää), niin kiinnitin enemmän huomioita omiin eleisiin ja jätin jonkun koiralle maahanmenoa merkkaavan avun pois. Tai sitten sille vaan tuli oikosulku. Hyvää oli, että vaikka hinkattiin monta toistoa niin ei ruvennut ennakoimaan ja seuraaminen pysyi hyvänä.

Alkuun tehtiin yhteinen paikkamakuu, jossa Kartsa reunimmaisena Pepin vieressä. Tehtiin kaksi kertaa muutamaminuuttinen makuu, välissä vapautus ja palkka ja uusi aloitus samantien. Ekalla olin tylsänä ja napitettiin toisiamme, toisella join kahvia, käppäilin ja kehuin välillä koiraa. Molemmilla kerroilla ihan vähän piippaili, ekalla täristi mutta toisella ei ollenkaan.

Jossain välissä tehtiin myös Veeran kanssa ilmoittautuminen BH-kokeeseen ja paikkamakuu, kun Ujo teki tottisosuuden. Meni hyvin, ihan pientä piippiä välillä kuului. Kivat treenit, kiva koira!

Läksyt:

  • Noudon loppuun vahvistamista oikeassa paikassa kapula suussa + namilla ohjausta siihen
  • Noudon nostoja nätisti
  • Liikkeestä maahan meno, tsekkaus onko siinä nyt joku ongelma vai ei

1 kommentti:

  1. Seuraaminen oli niin jäätävän hyvää, jotta ihmekös tuo jos porukka unohtuu ihailemaan :) Olitte tänään kyllä ihan terästä! t. Pirjo

    VastaaPoista