sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Uusi tokoryhmä, jee!

Tokoryhmien uudelleenjärjestelyn jälkeen ekat treenit uudessa poppoossa. Ihana leppoisa aurinkoinen sunnuntai. Minä niin tykkään, tykkäsin jo viime talvena, näistä rauhallisista sunnuntaitreeneistä hallilla. Mukavaa oli tänäänkin.

Syötiin pullaa ja juteltiin kunkin koirakon tavoitteista ja haasteista. Meillä esillä viretilan säätely, erityisesti paikallaoloihin liittyen ja rauhallisen mielentilan luominen niihin. Hyvää keskustelua siitä, miten kauan koira tärisee ja piippaa (en tiedä, en ole kokeillut, koska pelkään että stressi nousee niin korkeaksi että nousee), ja että rauhallisen pötkötyksen voisi opettaa paikallamakuun ulkopuolella. Etenemissuuntana voisi olla esim. Lepo-pötkötys niin kauan kunnes rentoutuu ja lopettaa tärräyksen, sitten palkka, ja tämän vieminen myöhemmin mukaan paikkamakuutilanteeseen.

Aloitettiinkin sillä, että kun muut tekivät kokeenomaisen paikkaistumisen ja -makuun, pötkötteli Karu sivummalla kyljellään. Istuin vieressä. Jatkettiin, kunnes rauhoittui, eli reilu 20 minuuttia. Sitten rentoutui ja sai palkan. Oikeastaan yllätyin, että rentoutui noinkin nopeasti - olisi voinut jaksaa tärrätä ja piipata useamman tunninkin. Taidan toistaa tämän ensi kerrallakin.

Omassa osuudessa tehtiin "lähtötasotestinä" palkaton alokasluokka yhdellä seuraamisella. Otin koiran häkistä suoraan kontaktiin ja kehäänmenoon. Karu oli aika kierroksilla, kun oli jo pari tuntia odotellut töihin pääsyä.

  • Seuraaminen - hyvin epätasaista, käännökset osin kehnoja, painoi välillä. Minä olisin voinut olla rauhallisempi, erityisesti käännöksissä - yksi täyskäännös, jossa jouduin jarruttelemaan ja miettimään jalkojani, oli koiralle tosi hyvä. Helppoa ja varmaa kuitenkin, kontakti pysyi hyvin.
  • Liikkeestä maahan - normi, hidas.
  • Luoksetuloa - meinasin palkata eteen istumisen, kun oli niin hieno! Vähän kyllä törmäsi, mutta yritti hyvin, tykkäsin.
  • Liikkeestä seiso - huono, hidas, tepsutti. Otti perusasennon liikkurin käskystä.
  • Hyppy - muistin ottaa käskyn alle ettei varastanut. Oikein mallikas, vaikka on viimeksi hypätty joskus toukokuussa. Karun lempiliikkeitä. Menee pitkälle ja vinoon esteen taa, mutta menköön. Ennakoi perusasennon, korjasin.
Liikkeiden välissä oli vähän kierrosteluongelmaa, jouduin huomauttamaan ("Täällä!") ja pyytämään perusasentoon joissakin aloituksissa sekä ainakin kerran ärähtämäänkin, kun rupesi vaatimaan palkkaa hyppien edessä. Kuitenkin pysyi hyvin mukana ja aloituksissa ei tarvinnut tapella. Vaikka ei mitenkään erityisesti noussut kehäpalkasta, kestää hyvin palkkaamattomuutta, ja minä olisin voinut huomioida paremmin koiran viretilan ja palkata rauhoittavamminkin.

Kuunneltiin palautteet perusasennossa, jossa pysyi Karuksi tosi nätisti pitkään. Loppuun vielä uusinta seisomisesta, jossa ekalla ei pysähtynyt (!), toisella parempi, palkkasin heittopallolla.

Tokalla kiekalla näytin noudon, jossa tutut viat - vauhdista menee kapulalle rumasti + loppuasento puuttuu. Muutama nostosta palkkaus vähemmällä matkalla, ne ok. Loppuasento eli kapulan kanssa eteen istuminen pitää tehdä kuntoon ilman nouto-osaa.

Pakkaillessa ja muiden poistuessa laitoin Karun vielä paikkamakuuseen yksin, oli hyvä ja rauhallinen. Muutenkin käyttäytyi kivasti paitsi rääkyi häkissä muiden tehdessä.

Muistettavaa ja harjoiteltavaa:
  1. Jäävät - näitä on tehty vain harvakseltaan ja aina kokeenomaisesti, huononevat koko ajan. Erityisesti seisomisen stoppeja erikseen terävämmäksi ja pysymistä, ettei tepsuta alussa.
  2. Noudon loppuasento, kapulan kanssa eteen istuminen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti