sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Mietityttää

Eilen Olli ja Karu suorittivat BH-kokeen tottelevaisuusosion. Minun rooliksi jäi hirrrrmuinen jännittäminen. Vaikka lopputulokseksi tuli hylätty A-osuus, olin tosi tyytyväinen kummankin karvakorvan kisadebyyttiin. Karu teki alun kuupailun jälkeen hienosti ja keskittyneesti, malttoi hyvin odotella perusasennossa tuomarin kirjoitustauot, ei jäänyt henkilöryhmässä haistelemaan vieraita tyyppejä ja isoin ilo - oli tosi varman ja rauhallisen oloinen pitkässä paikkamakuussa. Olli muisti kaikki kuviot ja pysyi rauhallisena ja keskittyneenä, vaikka alku oli vaikea.

Tänään jatkettiin tokokuvioilla. Tein noudon nostoja, vähän jääviä ja kaukoja. Muistiinpanot:

  • Nostoissa on monta tapaa. Pitää päättää, mitä tekee. Ehkä kaksi eri linjaa - tehdä avustettuna   onnistuneita tai ilman apuja mutta kieltää / huomauttaa huonoista ja palkata vain hyvät. Olen kallistuvainen jälkimmäiseen, vaikka eka kuulostaa loogisemmalta.
  • Voisi kokeilla, nostaako huonosti pitkällä matkalla jos kapula on meidän välissä. Samoin voisi testata, ottaako huonosti jos matka on tosi-tosi-pitkä, vai johtuuko pyllyily kiihdytysmatkalla olevasta kapulasta.
  • Jäävissä on nyt joku maahanmenon taantumavaihe. Valmistelevan kävelyn hidastaminen on toimiva apu. Maahanmenoja pitää tehdä (ja palkata) myös perusasennosta.
  • Kaukoissa kokeenomaisuus hämäsi koiraa. Taakse aina joku heilumaan + ennakoiva merkki jättöön, ettei sotke paikkamakuuseen. Seiso-Maahan väliin toimii takapalkka nyt hyvin. Muut välit on ok.
  • Tunnaria voisi opettaa vielä ennen talvea kuppitekniikalla. Pitää kysellä lisää ja etsiä tietoa.
Hirmu pohtiminen on taas ollut treenien jälkeen. Tuntuu siltä, että töitä ja muita juttuja pitäisi järjestellä niin, että pääsee treenaamaan enemmän. Paikkamakuussa ja muissakin pitää mennä rohkeasti eteenpäin. Paikkamakuista kirjoittelen ehkä lisää, kun saan ajateltua loppuun.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti